dimarts, 9 de febrer de 2016

Espagueti de carbassó amb gambes i tomàquets secs


Ingredients:
2 carbassons no massa gruixuts
200 g de gambes congelades o fresques
5 tomàquets secs conservats en oli
un gotet de vi blanc

1/2 got de llet
oli d'oliva verge
sal, pebre i orenga

Preparació:
Tallar els carbassons a tires amb l'aparell que hi veieu a la foto, (el trobareu a "Culinarium". Ara el tenen d'oferta).

Saltejar las gambes a foc mitjà, no han d'estar massa cuites, afegir-hi el carbassó, els tomàquets secs,  tallats a trossets, l'orenga i salpebrar-ho. Es van remenant tots els ingredients i quan el carbassó està al dente ho traiem del foc. Es pot servir amb parmesà. 

En el cas de que feu servir gambes fresques, aprofiteu els caps per fer una salsa.
Preparació de la salsa:
Treure el cap de les gambes i pelar-les. En una paella amb una mica d'oli, sofregiu una ceba i un all. Quan estigui ros, afegiu els caps de les gambes i els aixafeu amb el morter, al cap d'un moment afegiu el vi i ho deixeu reduir. A continuació afegiu la llet la sal i el pebre i ho deixeu coure uns 5 minuts. Ho passeu pel col·lador xinès i acompanyeu la salsa amb els espagueti de carbassó.
La resta ho feu igual com ho hem explicat abans.