dimarts, 23 de febrer del 2016

Xató

Ingredients amanida:
1 escarola
200 g de bacallà esqueixat
100 g de tonyina escabetxada
2 anxoves per cap olives negres d’Aragò

Ingredients salsa Romesco:
4 alls escalivats
1 all cru
4 tomàquets madurs escalivats
100 g d'ametlles torrades
100 g d'avellanes
3 nyores
200 g d’oli
50 g de vinagre
sal, pebre
1 guindilla
Preparació:
Escalivem les tomates i els alls, pelem els alls i les tomates i li trèiem les llavors, posem una estona les nyores en remull i quan estigui hidratat treure les llavors i la polpa amb l'ajuda d'un ganivet.Piquem al morter, l’all, la polpa de les nyores, la guindilla, les ametlles i les avellanes i una mica d’oli fins que tinguem una pasta molt fina.Hi afegim la tomata, i el pebre vermell, i remenem, afegim el vinagre i remenem, finalment afegim poc a poc l’oli tot remenant fins que la salsa quedi espessa.