dilluns, 7 de març de 2016

Paella marinera

Ingredients:
Per el fumet
1½ l d’aigua
½ kg de peix de roca
1 ceba
1 pebrot verd
1 tomàquet
1 nyora
All i julivert
 

Per la cassola de l'arròs
1 sèpia de ½ kg
1 gamba per persona
1 escamarlà per persona
1 ceba
1 pebrot verd
1 tomàquet
All i julivert
½ kg d’arròs de bomba
 

Preparació del fumet de peix:

Fer un sofregit amb ceba, pebrot, tomàquet, all, julivert i la nyora, quan estigui al punt afegir-hi el peix de roca i 2l d’aigua i deixar que bulli 30 minuts. Colar-ho. 
de l'arròs:
fregir els escamarlans i les gambes, reservar. Amb el mateix oli posar la sèpia tallada a trossets, afegir-hi la ceba picada, el pebrot verd picat i deixar sofregir fins que quedi ben ros. Afegir-hi el tomàquet ratllat, all picat i julivert. Deixar-ho sofregir fins que el tomàquet brilli. Afegir l’arròs, donar unes voltes i incorporar-hi el fumet bullint. Deixar-ho coure 15 minuts i posar a sobre els escamarlans i les gambes.