dimarts, 22 de novembre de 2016

Rissoto amb bolets i espàrrecs

Ingredients:
300 g d'arròs Arborio o gra rodó
300 g de bolets variats
1 ceba
2 grans d'all
1/2 porro
8 - 10 espàrrecs
1 l de brou de pollastre
sal, pebre negre
4 cullerades d'oli d'oliva
1 cullerades de mantega
50 g de formatge parmesà
unes branquetes de farigola
1/2 got de vi blanc
Preparació:
Netejar els bolets i saltejar-los en una cassola amb  una mica d'oli durant 3 minuts i reservar-los.
Trossejar els espàrrecs, saltejar-los durant 5 minuts i reservar-los.
Pelar la ceba i l'all i rentar el porro, picar-ho tot i sofregir la ceba i el porro en la mateixa cassola on s'han saltejat els bolets amb una cullerada de mantega i dues d'oli d'oliva durant 10 minuts a foc suau, afegir-hi els alls i coure-ho 5 minuts més vigilant que no es cremi.
Incorporar l'arròs i una branqueta de farigola, remenar-ho durant 2 minuts.
Mullar-ho amb el vi blanc i passat 1 minut afegir-hi 2 o 3 cullerots de brou de pollastre bullent sense deixar de remenar. Anar afegint-hi cullerots de brou bullent a mesura que es va evaporant. Coure-ho entre 15 - 18 minuts. A 10 minuts del final incorporar els bolets i els espàrrecs.
Quan falta 1 minut perquè l'arròs estigui a punt afegir-hi el parmesà. Remenar-ho enèrgicament i servir-ho immediatament.