dimarts, 22 de novembre de 2016

Amanida Cesar amb cabdells

Ingredients:
2 cabdells
4 cullerades de ceba fregida
4 cullerades de parmesà ratllat
1 cullerada dauets de pa torrats
oli d'oliva verge extra
pebre negre
pela de llimona ratllada
Per al pollastre:
1 pit de pollastre
2 cullerades d'oli d'oliva verge
200 ml de brou de pollastre
sal i pebre negre
Per a l'allioli d'anxova:
1 ou
60 ml d'oli de gira-sol
1 culleradeta d'oli d'anxova
1 cullerada d'oli d'oliva
3 filets d'anxova
sal
Preparació del pollastre:
Salpebrar el pit de pollastre i marcar-lo pels dos costats a foc viu en una paella amb una mica d'oli. Afegir-hi una mica de brou, coure-ho tapat 10 minuts i deixar-ho refredar.
Tallar-lo a làmines fines i marinar-lo amb oli d'oliva. Reservar-lo a la nevera.
Preparació del allioli d'anxova:
Posar els 3 filets d'anxova en un bol una mica alt juntament amb l'ou i l'oli i batre-ho amb la batedora a poc a poc fins aconseguir una textura espessa.
Muntatge:
Rentar els cabdells, eixugar-los i tallar-los per la meitat. Col·locar unes làmines de pollastre per sobre i amanir-ho amb una mica d'oli d'anxova, empolvorar-ho amb el parmesà ratllat i repartir els dauets de pa i la ceba cruixent al damunt. Acabar amb una mica de pela de llimona i pebre negre.