dijous, 16 de febrer del 2017

Escudella i Carn d'olla



Ingredients:
1 os d'espinada
1 tall de pit de vedella
200 g de conill de vedella
1/4 de pollastre
1 os de vedella
1/2 peu de porc salat
1 orella de porc
1 os de pernil
1 pilota
1 butifarra negre
1 butifarra blanca
1 porro
1 branca d'api
2 pastanagues
1 xirivia
1 nap
2 patates
1/2 col
100 g de mongetes blanques cuites
100 g de cigrons cuits
1 paquet de galets de Nadal
Ingredients per la pilota:
250 g de carn picada barrejada
1 ou
1 gra d'all
1 molla de pa blanc
julivert
sal i pebre
Preparació:
Netejar els ossos i la carn i posar-ho tot en una olla grossa al foc amb aigua freda abundant. Quan arrenqui el bull, treure l'escuma i afegir-hi el porro, l'api, les pastanagues, la xirivia i el nap. Deixar-ho coure aproximadament 2 hores. Durant la cocció tots els ingredients han d'estar coberts d'aigua.
Mentrestant fer la pilota barrejant la carn picada amb tots els ingredients amb l'ou sense batre i la molla de pa remullada amb una mica de llet. Formar 2 pilotes allargades, enfarinar-les i afegir-les a l'olla quan faci un parell d'hores que bull juntament amb les patates i la col.
Quan falti mitja hora per acabar la cocció, que ha de durar 3 hores, afegir-hi les botifarres, les mongetes i els cigrons.
Quan hagi acabat la cocció, colar el brou en una olla grossa i bullir-hi els galets.
Servir  primer la sopa acompanyada amb formatge Emmental ratllat (opcional) i després la carn d'olla i les verdures de segon.