dilluns, 20 de febrer de 2017

Fricassé de pollastre


Ingredients pel brou:
1 pollastre
1 pastanaga
1 nap
1 xirivia
1 porro
1 branca d'api
1 fulla de llaurar
1 cullera de pebre en gra
sal
Ingredients pel fricassé:
1 llauna d'espàrrecs 
250 g de xampinyons
65 g de mantega
30 g de farina
6 cullerades de vi blanc
1 cullerada de suc de llimona
100 g de crème fraiche
1 rovell d'ou
4 cullerades de nata
julivert
Preparació:
Bullir tots els ingredients del brou durant 1 hora.
Mentrestant netejar els xampinyons, tallar-los a rodanxes, ruixar-los amb llimona i fregir-los amb 25 g de mantega fins que hagin tret el suc i salpebrar.
Una vegada el pollastre estigui cuit, treure-li la pell i els ossos i fer trossos.
Desfer la resta de la mantega en una olla, afegir-hi la farina sense deixar de remenar fins que la farina faci una escuma. Incorporar 500 ml del brou calent, el vi, la crème fraiche i continuar remenant fins que espesseixi. Afegir-hi la carn, els xampinyons i els espàrrecs tallats a trossos. Just abans de servir desfer el rovell d'ou amb la nata i afegir-ho junt amb el julivert al fricassé.  

Amb el brou i les verdures hem fet una sopa afegint-hi una mica d'arròs.