divendres, 31 de març de 2017

Carxofes en escabetx de cítrics

Ingredients:
4 carxofes
1/2 porro
1 pastanaga
1/2 pela d'una taronja
1/2 pela d'una llima
1/2 d'una llimona
50 ml de vinagre de poma
50 ml de suc de taronja
2 branquetes de farigola fresca
125 ml d'oli d'oliva verge extra
3 grans d'all amb la pela
1 fulla de llorer
sal 
pebre negre en grà
farina
Preparació:
Pelar les carxofes deixant-hi la part tendre i part de la tija, previament pelada. Tallar-les a quarts. Enfarinar-les i fregir-les en foc fort. Reservar-les en paper absorbent.
Escalfar l'oli en una cassola i afegir-hi els aixafats, el porro i la pastanaga tallats a rodanxes fines. Deixar-ho confitar tot junt durant 5 minuts a foc suau.
Afegir-hi les herbes aromàtiques, la pela dels tres cítrics, el pebre negre en grà, la sal, el suc de taronja i les carxofes, el vinagre de poma i deixar-lo coure a foc lent durant 5 minuts més fins que les carxofes estiguin tendres.
Deixar-ho refredar completament i servir.