dijous, 1 de juny de 2017

Pastis de gerds

Ingredients:
4 ous
120 g de sucre
120 g de farina
Ingredients pel farciment:
400 ml de nata
50 g de sucre
3 paquets de sucre de vainilla
4 fulles de gelatina
200 g de Quark
Per la cobertura:
500 g de gerds
1 paquet de Tortenguss (gelatina de cobertura)
1/4 l d'aigua
1 cullerada de sucre
Preparació de la base:
Batre els rovells d'ou amb el sucre fins obtenir una crema blanquinosa, afegir-hi  suaument les clares batudes a punt de neu i quan estiguin ben integrades incorporar la farina tamisada.
Posar-ho dintre un motlle i coure-ho a 180 graus durant uns 20 minuts.
Deixar-ho refredar i partir-lo per la meitat horitzontalment. L'altra meitat es pot congelar per un altre pastis. 
Preparació del farciment:
Posar les fulles de gelatina en remull amb aigua freda. Muntar la nata amb el sucre i el sucre de vainilla,  barrejar-la amb el Quark.
Escórrer les fulles de gelatina, desfer-les amb una miqueta d'aigua a foc suau i incorporar-les a la barreja de Quark i nata.
Col·locar la meitat del pa de pessic una altra vegada dintre el motlle, farcir-ho amb la crema i ficar-ho dintre la nevera fins que qualli.
Decorar el pastis amb els gerds i cobrir-ho amb el Tortenguss segons les indicacions del paquet.