dijous, 1 de juny de 2017

Bacallà amb escamerlans

Ingredients:
4 lloms de bacallà
8 escamarlans
1 ceba
1 tomàquet
brou de peix 
un grapat d'ametlles
2 grans d'all
julivert
un bri de safrà
oli i sal
Preparació:
Saltejar els escamarlans en una paella amb oli i reservar.
Fregir a la mateixa paella els lloms de bacallà, prèviament dessalats i enfarinats, afegint-hi una mica més oli, primer per la part de la pell i després girant-los. Treure'ls i posar-los en una cassola de fang. 
Fer un sofregit de ceba picada i tomàquet ratllat en el mateix oli. Quan brilli, afegir-hi el brou de peix i deixar-ho bullir uns minuts. Si es vol, es pot passar la salsa pel colador xinès. 
Abocar-ho a la cassola de fang on hi ha el bacallà. Mentrestant, preparar una picada en el morter amb els alls, les ametlles, un pols de sal, el julivert i el safrà. Incorporar-ho a la cassola i bullir tot plegat fins que la salsa s'hagi reduït. Rectificar de sal si és necessari i, finalment, afegir-hi els escamarlans. Deixa-ho un parell de minuts més per tal que es barregin bé els sabors.

Aquesta recepta és de les cuineres de Sils