dilluns, 19 de juny del 2017

Pastis tatin d'albergínia

Ingredients:
250 g de pasta de full
50 g de pinyons
1 kg d'albergínies
sal
pebre negre
150 ml de oli d'oliva verge
Per al caviar d'albergínies:
1 albergínia
1 gra d'all
3 cullerades de vinagre balsàmic
julivert picat
150 ml de oli d'oliva verge
sal
pebre negre
Per a la picada de tomàquet i pebrot:
2 tomàquets de pera
1 ceba
1 gra d'all
1 pebrot verd petit
julivert picat
100 ml de oli d'oliva verge
sal
pebre negre
Preparació del caviar:
coure  l'albergínia al forn a 200 graus durant 35 minuts tallada per la meitat i amanida amb la sal, el pebre i pintada amb l'oli. 
Buidar l'albergínia amb una cullera, posar la polpa en una batedora amb l'oli, l'all i el vinagre. Batre-ho fins obtenir una textura gruixuda. Corregir de sal i pebre en el cas de que sigui necessari i afegir-hi el julivert picat.
Preparació de la picada:
Picar els tomàquets i el pebrot sense llavors a quadrets. Picar l'all i la ceba, afegir-hi el julivert i barrejar-ho amb el tomàquet i el pebrot. Amanir-ho amb l'oli, la sal i el pebre. 
Rentar la resta d'albergínies, tallar-les per la meitat i submergir-les en aigua durats 30 minuts. Escórrer-les i secar-les.
Col·locar-les en una plata de forn coberta amb paper de forn, pintar-les amb oli, salpebrar-les i coure-les a 180 graus 5 minuts per cada costat. 
Cobrir la part de la pell de cada mitja albergínia amb pasta de full tallada a la mida. Col·locar-les una altra vagada a la plata de forn, cobrir-les amb el caviar barrejat amb els pinyons torrats i acabar-les de coure durant 25 minuts a 200 graus.
Servir-ho amb la picada.