dijous, 21 de desembre de 2017

Crema d'espàrecs i formatge

Ingredients:
1 manat d'espàrrecs verds
1 porro
1 ceba tendra
1 poma
100 g de pèsols congelats
250 ml de brou vegetal
150 g de formatge de cabra de rul·lo
30 g de formatge parmesà ratllat
50 g de festucs
60 g de pernil d'ànec
oli d'oliva
sal
1 clara d'ou
Preparació:
Fregir amb una mica d'oli el porro tallat a juliana durant 2 minuts. Afegir-hi la poma pelada i tallada a dauets juntament amb 200 ml d'aigua i coure-ho durant 10 minuts més. Afegir-hi els dos formatges i continuar la cocció uns 5 minuts. Triturar-lo amb el mini pìmer i reservar.
Picar fina la ceba tendra i tallar les espàrrecs a rodanxes reservant les puntes per decorar. Sofregir la ceba amb 2 cullerades d'oli durant 2 minuts. Afegir-hi els espàrrecs amb els pèsols sense descongelar, cobrir-ho amb el brou i coure-ho uns 15 minuts.
Treure-ho del foc i triturar-ho fins que aconseguir una crema fina.
Preparar els gots sucar-los amb la clara d'ou una mica batuda i passar-los per els festucs picats.
Repartir tres quartes parts de la crema verda i a sobre la crema blanca. Decorar-ho amb les puntes d'espàrrecs escaldades i els encenalls de pernil d'ànec.