dijous, 21 de desembre del 2017

Magret d'ànec amb salsa de fruit secs

Ingredients:
2 magrets d'ànec
1 taronja
1/2 llimona
100 ml de vi Pedro Ximénez
2 cullerades avellanes pelades i torrades
4 dàtils sense pinyol
10 prunes seques sense pinyol
2 cullerades de sucre morè
1 culleradeta de Maizena
2 branquetes de romaní
sal i pebre
Per el puré:
800 g de patates
50 ml de nata
50 ml de llet
1 cullerada de mantega
2 cullerades de formatge de parmesà
Preparació:
Coure les patates amb aigua salada durant uns 20 minuts. Escórrer-les i passar-les pel passa purés quan encara estiguin calentes. Escalfar la nata, llet i la mantega i afegir-les al
puré, remenar-ho amb un batedor de mà fins que quedi tot incorporat. Reservar.
Tallar els fruit secs i picar les avellanes. Bullir el Pedro Ximénez durant 4 minuts, afegir-hi el suc de la taronja i de la llimona juntament amb els fruits secs i les avellanes i continuar la cocció durant 5 minuts més.
Desfer una culleradeta de Maizena amb una miqueta d'aigua freda i afegir-la a la salsa i coure-ho fins que espesseixi.
Fer uns talls en forma de rombe en la pell dels magrets, salpebrar-los i i posar-los en una paella sense oli amb la pell a sota i deixar-ho coure a foc lent fins que la pell estigui daurada. Girar-los i acabar de coure'ls per l'altra banda. Han de quedar rosats per dintre.
Tallar els magrets a filets, repartir-los en un plat i acompanyar-los amb la salsa i el puré de patata.