divendres, 28 de setembre de 2018

Pastis de xocolata i figues

Ingredients:
300 g de xocolata fondant
200 g de mantega
3 ous
75 g de sucre fi
50 g de farina
1 sobre de llevat
200 g de figues crues
Preparació:
Fondre la xocolata amb 180 g de mantega al bany Maria.
Separar les clares dels rovells. Batre les clares al punt de neu amb un pessic de sal.
Batre els rovells amb el sucre fins que esblanqueeixi. Afegir-hi la xocolata fosa, la farina tamisada i el llevat. Al final incorporar les clares muntades.
Untar un motlle amb la resta de mantega i paper de forn. Omplir el motlle amb la meitat de la preparació anterior. Tallar una part de les figues per la meitat i col·locar-les al damunt del pastis.  Cobrir el pastis amb l'altre meitat de la massa i coure-ho a 180 graus durant 50 minuts. A mitja cocció baixar el forn a 150 graus.
Desemmotllar i deixar-ho refredar Decorar el pastis amb la resta de figues tallades a quarts.