dijous, 20 de setembre de 2018

Risotto amb cloisses

Ingredients:
350 g d'arròs
1 kg de cloïsses
100 ml de vi blanc sec
1 branca de farigola
1 ceba
1 gra d'all
2 tomàquets mitjans
750 ml de brou suau de peix
1 sobre de safrà
1 brot de fonoll
oli d'oliva verge
sal i pebre negre
Preparació:
posar les en una cassola tapada al foc amb cloïsses un got de vi blanc i la farigola. Remenar de tant en tant fins que sobrin les closques. Separar la carn, colar el suc i afegir-lo al brou de peix.
Pelar i picar la ceba i l'all ben menut. Saltejar-los a foc suau tres o quatre minuts amb oli sense que s'enrosseixin. Incorporar l'arròs fins que els grans quedin translúcids. Incorporar de cullerots calent i anant afegint a mesura que es vagi reduint. 
Pelar i tallat els tomàquets a daus. Quan l'arròs estigui apunt salpebrar-lo i afegir-hi les cloïsses i el tomàquet. Remenar-ho i deixar-ho reposar tres minuts amb el foc apagat i la cassola tapada.