dijous, 28 de març de 2019

Amanida de carxofes amb musclos

Ingredients:
5 carxofes
1/2 llimona
1 cullerada de farina
1  kg de musclos
julivert
1 gra d'all
Per la vinagreta:
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
1/2 tomàquet
1 ceba tendra
sal i pebre
6 cullerades d'oli d'oliva
2 cullerades de vinagre de xeres
Preparació:
Netejar les carxofes traient les fulles més dures i tallar-los a quarts. Coure-les en una cassola amb aigua, la cullerada de farina, el julivert i el suc de la llimona fins que estiguin al dente. Escórrer-les i deixar-les refredar.
Netejar els musclos. Posar en una olla 2 cullerades d'oli amb l'all pelat i la pell d'una llimona. Quan l'all estigui daurat apagar el foc i deixar-ho refredar. Incorporar els musclos i coure'ls durant 4 minuts a foc viu i movent la cassola de tant en tant. Escorre'ls i deixar-los refredar.
Batre l'oli amb el vinagre, la sal i el pebre i afegir-hi els pebrots, el tomàquet i la ceba tendra picats.
Treure la closca buida dels musclos i incorporar l'altre part a les carxofes. Regar-ho tot amb la vinagreta de verdures.