dimecres, 3 d’abril de 2019

Espagueti amb bacallà i gambes


Ingredients:
2 talls de peix (el que tinguis) en el nostre cas era bacallà fresc
8 gambes llagostineres
2 cebes
4 alls
julivert
1 raig de cognac o vi blanc
400 g d'espaguetis 
tomàquet triturat
oli
sal
 Preparació:
Separar el cap de les gambes, pelar-les i reservar-ho. Fregir les cues amb una mica d'oli i reservar-les. Enrossir una ceba i un all en el mateix oli i afegir-hi els caps  i les pells de les gambes. Aixafar amb una ma de morter el cap de les gambes per que treguin tot el suc i ruixar-ho amb un raig de cognac. Deixar-ho evaporar una mica i afegir-hi un gotet d'aigua. Coure-ho durant uns 5 minuts i passar-ho pel xino. 
Fregir una mica els  talls de bacallà amb una mica d'oli i reservar. Amb el mateix oli sofregir la ceba tallada petita. Quan estigui una mica enrossida afegir-hi una picada amb 2 alls, julivert. Afegir-hi el tomàquet i deixar-ho coure uns 10 minuts. Incorporar el suc dels caps i el peix esmicolat. 
Bullir els espaguetis al dente i afegir-los a la salsa. Empolvorar-los amb una picada d'all i julivert.