dimarts, 24 de febrer de 2009

Bacallà amb mousse d'escalivada i mussolina d'all



Ingredients:
un tall de morro de bacallà dessalat per persona
1 pebrot vermell
1 alberginia
1 ceba
100 ml de crema de llet
4 grans d’all
1 ou
200 ml oli d’oliva
Preparació:
Enfarinar el bacallà ben sec i fregir-lo amb oli. Escalivar les verdures i passar-les per el minipimer amb la crema de llet. Fregir els alls sencers amb els 200 ml d’oli a foc molt lent fins que quedin tous, però no rossos. Escorre’ls i deixar refredar l’oli i fer un allioli amb el rovell d’ou i els alls cuits i al final s’emulsiona amb la clara d’ou a punt de neu. Posar la mousse d’escalivada en una plata d’anar al forn, a sobre el bacallà fregit i al final 2 cullerades de mussolina d’all sobre el bacallà i gratinar-lo de 3 a 5 minuts.