dimarts, 3 de març de 2009

Bunyols de l'Empordà


Ingredients:
250 g de farina
1 sobret de llevat de pa
1 culleradeta de saliandra (coriandre)
1 culleradeta de matafaluga (anís verd)
2 ous la ratlladura de la pell d’una llimona
1 culleradeta de llard o mantega
50 g de sucre
un pessic de sal
3 cullerada de llet
3 cullerades d’anís sec
oli per fregir,
farina
sucre per ensucrar
Preparació:
Picar la saliandra i la matafaluga, posar-la en un cassonet amb una tasseta d’aigua i deixar-ho bullir a foc suau durant uns 5 minuts, i colar-ho amb un colador fi. Posar dins d’un bol la farina barrejada amb el llevat de pa, afegir el sucre, la sal, la ratlladura de la pell de llimona, els ous, l’anís, la mantega, la infusió de la saliandra i la matafaluga. Tots els ingredients han de ser tebis. Treballar bé la massa (que fagi com unes butllofes) i deixar-la tapada amb un dra., durant 2 a 3 hores en un lloc temperat fins que dobli el seu volum. Formar unes boles de la mida d’una nou i amb les mans enfarinades fer un forrat al centre, formant un bunyol i deixar-los reposar uns 30 minuts damunt d’una planxa de forn enfarinada. Fregir els bunyols amb oli abundant i col.locar-los sobre paper absorbent. Un cop fregits, ensucrar-los. Segons una àvia de l’Empordà abans d’ensucrar-los s’emborratxen amb anís sec. (Nosaltres ho vam probar i realment estaven boníssims).

1 comentari:

Anònim ha dit...

hola noies! provaré de fer els vostres bunyols. Cada any en faig però sempre perdo la recepta i he de recórrer al google per trobar-ne una altra. Aquest any he conegut el vostre blog... desitgeu-me sort!