dijous, 3 de febrer del 2011

Croquetes de carn d’olla

Ingredients per les croquetes:
Carn d’olla que va sobrar de l’escudella barrejada de l'ùltim dia
¼ de litre de llet
1 ceba picada
2 cullerades soperes de farina
50 g de mantega nou moscada,
pebre molt,
sal,
pell de llimona
1 ou
farina de galeta per arrebossar
Preparació:
Sofregir la ceba amb la mantega, afegir la farina i sense deixar de remenar, deixar-ho coure un moment. Tot seguit afegir-hi a poc a poc la llet, sense deixar de remoure. Deixar-ho coure a foc lent fins que la massa quedi espaillada i fina. Despres posar-hi una mica de sal, pebre i nou moscada, afegir-hi la carn d’olla picada i la pell de llimona, donar-li unes quantes voltes Posar la pasta en una plàtera, fins deixar-la refredar. Quan estigui freda, donar-li forma de croquetes, enfarinar-les, passar-les per ou batut i pa ratllat i fregir-les amb oli abundant. (Per fregir les croquetes va be utilitzar un cassó petit ple d’oli calent).