dijous, 17 de març del 2011

Mandonguilles amb sèpia i pèsols



En Roger ha comentat que eren les mandonguilles més bones que havia mengat mai, i tots hi hem estar d'acord. Boniiiiiiiísimes!!!!!!!!!!

Ingredients:
1 sèpia grossa
500 g de carn picada de vedella
250 g de carn picada de porc
2 ous
50 g de pa ratllat
all, julivert i un polssim de canyella
1 kg de pèsols frescos

Pel sofregit:
1 ceba grossa
2 tomàquets
Per la picada:
1 gra d'all
6 ametlles torrades
1 nou
1 carquinyoli
sal i pebre
vi ranci
Preparació:
Sofregir la sèpia neta, tallada a troçets petits i amb oli. Quan sigui rossa afegir-hi la ceba tallada petita, enrossir-la i posar els tomàquets ratllats. Deixar-ho coure fins que el sofregit brilli.
A part, fem les mandonguilles amb l'ou (sèncer sense batre), el pa ratllat, l'all, el julivert i la canyella, fer-ne boles i passar-les per farina i fregir-les. Una vegada daurades passar-les a la cassola de la sèpia. Cobrir-ho amb aigua calenta i que vagi fent xup-xup.
Preparar la picada desfeta amb vi ranci i posar-la a la cassola, i coure-ho durant 10 minuts.
Els pèsols els hem bullit a part perquè mantiguin el color verd, i llavorens s'afegeixen a la cassola. Bon profit!