dimecres, 16 de març del 2011

Endivia blanca i rosa, olives, plàtan i llonganissa

Ingredients:
1 safata d’endivies blanques
1 safata d’endivies roses
100 g d’olives d’Aragó
100 g d’olives sevillanes
1 plàtan

10 gotes de llimona
sal i pebre negre
100 g de llonganissa a talls
oli d’oliva verge

Per la vinagreta:
2 cullerades d’oliva verge, ½ cullerada de vinagre de vi negre, sal, pebre negre i un xic de mostassa en grà.
Preparació de la vinagreta:
mesclar tots els ingredients i reservar.
Treure el pinyol de les olives negres, triturar la polpa fina juntament amb 50 ml d’aigua i 50 ml d’oli d’oliva verge i reservar.
Treure el pinyol de les olives verdes, fer-les a talls i reservar-los coberts amb oli d’oliva.
Pelar el plàtan i triturar amb les gotes de llimona, salpebrar i reservar.
Tallar les endivies a juliana llarga i reservar.
Tallar la llonganissa a tiretes i reservar.
Per muntar el plat repartir l’olivada amb l’ajuda d’un pinzell de cuina al fons del plat dibujant una espiral, a sobre posar el puré de plàtan com un cordó gruixut que travessi el puré d’olives.
En un bol ample mesclar les dues endivies, amanir-les amb la vinagreta i fer un pilonet al centre del plat.
Repartir els talls d’oliva verda i els talls de llonganissa.