dijous, 2 d’abril de 2009

Pizza bombó de gorgonzola amb tomàquet i orènga



Ingredients:250 g de gorgonzola
2 ous
100 g de farina
sucre
1/2 tassa d'aigua
1 tassa d'aigua amb gas
oli d'oliva
30 g d'orenga picada
200 g de tomàquet
50 g de mantega
oli de gira-sol i sal
Preparació:
Feu unes boletes de gorgonzola amb les mans, rebosar-les amb orènga i posar-les al congelador.
Per fer la salsa de formatge, poseu en un cassó una mica de gorgonzola, la mantega i l'aigua, i deixeu-ho coure, tot remenant a foc suau fins que el formatge estigui fos. En un bol poseu: la farina, un ou, un rovell, el sucre i remeneu-ho bé amb una forquilla.
Hi afegiu l'aigua amb gas, remeneu bé amb el batidor i deixeu-ho refredar a la nevera durant mitjà hora. Després poseu les boles de formatge congelades, cobriu-les bé amb la barreja i fregiu-les en una paella en oli abundant.
Tot seguit, peleu el tomàquet, tallaeu-lo a quarts, treieu-les llavors, piqueu-lo amb un ganivet i poseu-ho en un bol, amb una mica d'oli d'oliva, sal, orènga i remeneu-ho bé amb una forquilla.
Ja per acabar, emplateu el tomàquet picat, poseu-hi les boles de formatge a sobre i hi afegiu la salsa de formatge. Bon profit!