divendres, 3 d’abril del 2009

Eriçó de xocolata


Ingredients:
200gr. de xocolata fondant o Nestlé postres
100gr. de mantega
1/2 tasssa gran de llet ( pot der descremada)
4 cullaredes soperes de sucre
2 cullarades soperes de farina (Jo les poso rases)
2 curallades soperes de nata
4 ous

Per la decoració:100gr. de atmetlles tallades a bastonets. ( En els granès les venen a granel)
uns quants lacasitos
Preparació:Desfer la xocolata i la llet al foc una vagada desfeta la xocolata, afegir la mantega i el sucre. Remanar fins que el sucre s'hagi desfet. Treure del foc i afegir els 4 rovells d'ou la nata i la farina i paseu-lo tot per el pimer. Batre les clares a punt de neu i afegitles a la massa quan estigui freda. Les clares d'ou s'han de remanar d'abaix cap a dalt i amb molta cura. Engraseu un motllo amb forma rodona ( al IKEA hi han uns bols d'acer inoxidable amb la base practicament rodona) abocar la massa i coure-ho al forn a 180 graus previament escalfat durant 1/2 hora aproximadament. Decoració: Deixar refredar el pastís i anar clavant les ametlles tal i com es veu a la foto. Enganxar els lacasitos ( apretant-los amb cura fins que quedin enganxats en el pa de pessic).