divendres, 24 d’abril de 2009

Flam de porro amb salsa de foi-gras d'ànec

Ingredients per 4 persones:
1 kg de porros
2 ous
70 g de parmesá ratllat
30 g mantega
2 cullerades d'oli d'oliva
sal i pebre
Per a la salsa de foi-gras:
100 g de foi-gras
1/2 copeta de vi blanc se
1/2 copeta de llet
 
Preparació:
Tallar els porros en trossos petits i fregir-ho durant 30 minuts, tapats amb la mantega i l'oli, i salpebrar-ho. Mentrestant, batre els ous i afegir-hi el parmesá i els porros. Untar uns motllos de flam amb margarina i omplir-los amb la barreja de porros. Posar-los al forn i coure'ls al “bany maria” uns 40 minuts. Per la salsa de foi-gras, escalfem amb un pot primer la llet i el vi blanc, quan arrenqui el bull afegim el foi-gras tallat a daus. Deixar-ho a foc suau durant 3 minuts, i fora del foc batre-ho fins convertir la barreja com un puré. Servir els flams tèbis acompanyats de la salsa calenta. Adornar-ho amb unes fulles d'enciam.