dimecres, 29 de desembre de 2010

Pastís de crème fraîche amb mandarines

Ingredients:
300 gr. de farina
1 sobre de llevat
150 gr. de Quark
100 ml de llet
100 ml d’oli de gira-sol
75 gr. de sucre
1 sobre de sucre de vainilla
1 pessic de sal
2 sobres de púding de vainilla
100 gr. de sucre
750 ml de llet
500 gr. de crème fraîche

4 llaunetes de mandarines
75 gr. d’ametlles filetejades
4 culleres de melmelada d’albercoc
2 culleres d’aigua

Preparació:
Barrejar la farina amb el llevat, afegir-hi el quark, la llet, l’oli, el sucre, els sucre de vainilla i la sal. Batre amb la màxima potència durant 1 minut (No més, si no s’enganxa). Estendre la massa sobre una plata de forn (30 x 40cm). Coure el púding de vainilla amb el sucre i la llet. Incorporar la crème fraîche i posar-ho sobre la massa. Escòrrer les mandarines i repartir-les sobre la massa de púding i crème fraîche. Coure-ho al forn a 180 graus durant uns 40 minuts. Escalfar la melmelada d’albercoc amb l’aigua i pintar el pastís, estant encara calent. Finalment enrossir les ametlles filetejades i escampar-les sobre el pastís.