dimecres, 29 de desembre del 2010

Pastís de xocolata amb peres

Ingredients:
150 gr. de farina
50 gr. de Maizena
15 gr. de cacau
4 culleradetes rases de llevat
200 gr. de sucre
1 paquet de sucre de vainilla
1 pessic de sal
4 ous
200 gr. de mantega o margarina
100 gr. de xocolata negre ratllada
2 llaunes de peres
400-500 ml de nata muntada
30 gr. de sucre lustre
2 sobres de sucre de vainilla
4 sobres de "Sahnesteif" (pols per espessir la nata)
600 gr. de creme frèche o Quark Per guarnir: pols de cacau adornaments de xocolata
Preparació:
Barrejar la farina, la Maizena, el cacau i el llevat i tamisar en un bol. Afegir el sucre, el sucre de vainilla, la sal, els ous i la mantega i batre-ho uns 2 minuts amb la batidora en la màxima potència. Incorporar la xocolata ratllada i repartir la massa sobre un motllo (30x40cm). Coure-ho al forn a 180 graus o a 160 graus amb aire. Deixar escòrrer les peres, guardar 50ml d’almívar i posar-ho sobre el pastís, que previament haviem tret del forn i ja estant fred. Tallar les peres a grills i posar-les sobre el pastís. Batre la nata un 1 minut i afegir-hi després el sucre lustre, la vainilla i el "Sahnesteif", i batre-ho tot a punt de neu. Barrejar la crème freîche o el quark amb la nata i repartir-ho sobre la capa de peres. Amb una cullera es pot guarnir el pastís. Al final es tamisa per sobre una mica de cacau i es pot adornar amb adornaments de xocolata. Sense el cacau és pot congelar perfectament. Però desprès per menjar-ho s’ha de treure del congelador 1 dia abans. En comptes de les peres es pot fer també amb albercocs.