dissabte, 1 de juny de 2013

Sabayón de cafè i canyella amb galeta florentina


Ingredients:
100 ml de cafè
6 rovells d’ou
50 g de sucre lustre
½ culleradeta de canyella en polsIngredients:
100 ml de cafè
6 rovells d’ou
50 g de sucre lustre
½ culleradeta de canyella en pols

Preparació:
Preparar un bany maria amb una cassola i un recipient metàl·lic que encaixi i no toqui el fons de la cassola.
Posar 2 dits d’aigua a la cassola i possar-ho a bullir mantenint el foc lent.
Posar els rovells junt amb el cafè, el sucre i la canyella al recipient i batre-ho al bany maria constantment amb la varilla fins que espaséixi.
Atenció amb la temperatura ja que la barreja es podria collar i formar grumolls.
El sabayón no pot superar ela 65 graus.
Per les galetes florentines
Ingredients:

150 g de sucre
50g de Farina
90 g de ametlla filetejada
50 g de mantega clarificada
50 ml de suc de taronja i la pell rallada d'una taronja

Preparació:
Per clarificar la mantega posar-la en un bol al microones i fondre-la a 400 graus de 2 a 3 minuts.
Una vegada desfeta, retirar amb una cullera l'espuma que sobri i deixar el suero a sota. Barrejar tots els ingredients i afegir el suc de taronja. 
Escalfar el forn a 180 graus i sobre una fulla de paper sulfurat o una base de silicona, distribuir la mescla fent muntanyetes deixant suficient separació entre elles per que no s’ajuntin al coure.
Fornerjar fins que estiguin daurades. Si al coure s’ajunten, tallar-les a quadrets. Presentar-ho amb una copa de còctel amb una canela de nata muntada i una galeta florentina.