divendres, 10 de juny de 2011

Peus de porc amb escamarlans i cargols

Ingredients:
1 peu de porc bullit per persona
2 escamarlans per persona
½ kg de cargols
1 ceba gran
3 tomàquets
½ got de vi negre
½ got de conyac
1 fulla de llorer
500 ml fumet de peix
Sal I oli
Per la picada:
4 grans d’alls
1 branqueta de julivert
6 ametlles
1 nou
1 grapat de pinyons
2 carquinyolis
25 g de xocolata negrePreparació:
Netejar be els cargols i posar-los en una olla coberts d’aigua freda, posar-los al foc, i quan bullin canviar l’aigua, fent aquesta operació 3 vegades. Deixar-los bullir 30 minuts amb 1 fulla de llorer, guindilla i sal.
En una cassola amb oli, fregir els escamarlans i treure’ls. En el mateix oli fregir la ceba picada i quan estigui daurada afegir-hi els tomàquets triturats. Posar el conyac i el vi i deixar-ho reduir. Una vegada reduït, posar els peus i 300 ml de fumet de peix i coure-ho a foc lent.

Fer la picada amb tots els ingredients i diluir-la amb la resta del fumet. Tirar-ho per sobre, guarnir-ho amb els escamarlans i coure-ho uns quants minuts més. Servir-ho.