dimarts, 14 de juny del 2011

Púding de cireres amb salsa d’albercoc

Ingredients per 4 flamets:
200 g de cireres
3 ous
30 ml de llet
4 brioixos (pa de llet)
1 cullerada de sucre vainillat
1 cullerada de sucre
4 cullerades de caramel
Per la salsa:
200 g d’albercocs
60 g de sucre
1 llimona
Preparació:
Batre els ous amb el sucre, el sucre de vainilla i la llet.
Tallar els brioixos en rodanxes no massa fines. Treure els pinyols de les cireres i tallar-les a trossos.
Escalfar el forn a 200 graus.
Untar els motllos amb una mica de margarina i cobrir el fons amb el caramel. Fer capes amb els talls de brioix alternant-les amb les cireres trossejades. Omplir els motllos amb els ous batuts i deixar-ho reposar 10 minuts.
Baixar el forn a 180 graus i coure el púding al bany maria durant uns 35 minuts depenent de la grandària del motllo. Treure-ho del forn i deixar-ho refredar.
Preparació de la salsa:
Rentar els albercoc, partir-los per la meitat i treure’ls-hi els pinyols. Coure’ls amb el sucre, l’aigua i el suc de la llimona durant uns 5 minuts. Deixar-ho refredar i triturar-los. Per que la salsa quedi més fina es pot passar pel xino.
Desemmotllar els púdings, decorar-los amb alguna cirera i

servir-los amb la salsa d’albercoc.