dimarts, 14 de juny de 2011

Arròs negre amb sepiones

Ingredients:
500 g de sepiones petites
1 bossa petita de tinta
La salsa de les sèpies
1 all
Julivert
100 ml xerès sec
2 cebes
2 tomàquets ratllats
500 g d’arròs
1 ½ l d’aigua
100 g de pèsols
Oli d’oliva verge
Sal I pebre negre
Preparació:
Netejar les sèpies i guardar les bosses de la salsa (demaneu-li a la peixatera).
Picar la ceba i fregir-la en un cassó amb un raig d’oli a foc suau fins que estigui rossa (uns 40 minuts). Afegir-hi el tomàquet i la salsa de les sèpies, i continuar sofregint fins que estigui tot ben confitat. Condimentar-ho amb sal i pebre.
Sofregir a part les sepiones netes i tallades a trossos, amb sal i pebre, fins que estiguin daurades. Afegir la tinta de les sèpies, l’all i el julivert. Barrejar-ho tot amb el sofregit, tirar el xerès i deixar-ho coure tot junt 2 minuts més. Afegir-hi l’arròs, donar unes voltes i tot seguit afegir l’aigua calenta i coure-ho fins que l’arròs estigui al punt.