dimarts, 28 de setembre de 2010

Iglú dolç

Ingredients per la genovesa:
2 ous petits
35 g de farina
35 g de maicena
80 g de sucre

Ingredients pel iglú:
1 barra de gelat de vainilla
5 clares d’ou
100 g de sucre
Per decorar 1 fruita carambola

Preparació:
Per la genovesa batre els ous i el sucre fins que quedi cremós, afegir-hi suaument la farina i la maizena. Posar-ho en un motlle per genovesa prèviament untat amb mantega i farina. Coure-ho al forn a 180 graus uns 15 – 20 minuts .
Tallar el gelat a daus grossos i col·locar-los a sobre la genovesa en forma de muntanya. Posar-ho al congelador 1 – 2 hores.
20 Minuts abans de servir precalentar el forn a 250 graus. Muntar les clares d’ou a punt de neu, afegir-hi al final el sucre lustre fins que quedi brillant. Treure la tarta del congelador, cobrir-ho amb el merengue i amb l’ajuda d’un ganivet fer un dibuix simulant blocs de gel. Decorar el voltant amb estrelles de carambola i coure-ho a la part més baixa del forn durant uns 5 minuts . Vigilar que el merengue no es torri. Empolvorar l’iglo amb sucre lustre i servir-ho.