dimarts, 23 de novembre de 2010

Creps d’espinacs i gambes amb salsa de formatge de cabra

Ingredients per les creps:125 g de farina
2 ous
300 ml de llet
50 g de mantega
½ culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre
Ingredients per el farcit:
400 g d’espinacs frescos
200 g de gambes pelades
2 grans d’all
200 g de recuit
2 cullerades d’oli d’oliva
Per la salsa:
100 g formatge de cabre
100 ml nata liquida
Sal i pebre

Preparació per les creps:
Batre els ous amb la meitat de la mantega, afegir-hi la farina, la sal, el sucre, incorporar la llet fins que quedi una massa llisa. Deixar reposar 30 minuts.
Desfer petites porcions de mantega per cada crep en una paella de creps antiadherent, i abocar-hi un cullerot de pasta per cada crep. Coure les creps 1 o 2 minuts per cada costat i retirar.
Preparació per el farcit:
Coure els espinacs amb aigua i sal uns 5 minuts, escórrer-les bé. Saltejar l’all picat I les gambes 1 minut, afegir els espinacs, coure-ho 2 minuts més i posar-hi el recuit fora del foc, barrejant-ho bé. Extendre aquesta preparació en una capa fina sobre cada crep, enrotllar-les i tallar-les a rodanxes de 5 cm.
Per la salsa:
Trossejar el formatge i barrejar-lo amb la nata, sal i pebre. Escalfar-ho en una cassoleta i servir la amb les creps calents.