dimarts, 9 de novembre de 2010

Orada al all torrat

Ingredients:
1 orada de 1 ½ kg. Es pot substituir per odorades més petites o supremes.
1 cap d’alls
Un rajolinet de vinagre
Oli d’oliva verge
Sal i pebre

Preparació:
Fer tallar la orada pel llom i obrir-la com un llibre, netejar-la i treure l’espina.
Salpebrar-la, tirar un rajolinet de vinagre i de l’oli pel damunt i ficar-la al forn pre-escalfat a 180 graus durant un ¼ d’hora aproximadament. El temps depèn de la grandària del peix, s’ha de vigilar que no es passi de cocció ja que si no queda ressec i no val res.
Pelar els alls i tallar-los a lamines, posar-los en una paella amb dues cullerades d’oli i fregir-los lentament fins que estiguin daurats sense que es cremin. Una vegada el peix ja està en el seu punt, posar els alls pel damunt i regar-ho tot amb l’oli de fregir-los.