dimarts, 25 de gener de 2011

Pastis de poma amb mató

Ingredients:
1 full de pasta brisa o pasta de full
3 pomes reineta
2 ous
200 ml de nata líquida
100 g de mató
50 g de sucre més una cullerada
1 culleradeta de canyella en pols
Preparació:
Preescalfar el forn a 200 graus. Folrar un motllo amb la pasta brisa, punxar-la amb una forquilla i coure-ho al forn durant 7 minuts. Baixar la temperatura del forn a 180 graus.
Pelar les pomes i treure els cors, desprès tallar-les a làmines. Batre els ous amb el sucre, afegir el mató, la nata líquida i batre-ho fins que quedi una crema. Afegir la meitat de les pomes a la crema i estendre-ho sobre la massa. Col·locar la resta de les lamines en forma de vano pel damunt. Empolvorar 1 cullerada de sucre barrejat amb la canyella pel damunt del pastís. Coure-ho al forn durant 35 minuts a 180 graus.