dimarts, 29 de març del 2011

Carxofes farcides amb brandada de bacallà

Ingredients:
8 carxofes
35 g de pinyons
Julivert
Pebre i sal
Per la brandada de bacallà:
300 g de penca de bacallà remullat
2 grans d’all
100 ml d’oli d’oliva
125 ml de nata liquida

Preparació:
Netejar les carxofes fins que quedi només el cor i part de les fulles. Bullir-les amb aigua, sal i unes branquetes de julivert durant 25 minuts. Treure-les i escórrer-les. Preparació per la brandada: Posar al foc el bacallà amb aigua freda, quan comenci a bullir retirar-lo del foc, tapar la cassola i deixar-ho reposar 8 minuts. Retirar, treure les espines i reservar. Posar els alls en un cassó amb l’oli, escalfar-los lentament 3 minuts sense deixar que quedin rossos. Triturar el bacallà amb els alls, anar afegint l’oli d’haver escalfat els alls i també la nata sense deixar de batre fins que quedi una maonesa espessa. Salpebrar-ho. Farcir els cors de les carxofes amb la brandada, posar-hi uns quants pinyons al damunt i gratinar-ho.