dimarts, 22 de març del 2011

Galtes de vedella amb figues

Ingredients:
1 galta de vedella per persona
20 figues seques
1 seva grossa
4 tomàquets madurs
¾ l de brou de carn
2 alls
1 copa de conyac
Oli de oliva verge extra
Sal i pebre
Per la picada:
6 ó 7 avellanes
1 carquinyoli
Un grapadet de pinyons
1 grà d’all i julivert
Preparació:
Posar les figues en remull amb el conyac durant una hora.
Mentrestant salpebrar les galtes i rossejar-les a la cassola amb oli d’oliva. Un cop rosses reserveu-les.
Amb el mateix oli de fregir les galtes, sofregiu-hi la ceba tallada fina. Un cop rossa afegiu-hi els tomàquets ratllats.
Un cop poc fet el sofregit, tireu-hi els alls trinxats, a continuació aboqueu-hi el conyac amb el que heu remullat les figues i deixeu-ho reduir.
Afegiu-hi els ¾ de litre de brou de carn i les galtes. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc mig durant uns 30 minuts.
Retirar les galtes i passar la salsa pel colador xinès.
Torneu a posar les galtes a la cassola, junt amb les figues, afegiu-hi la picada i acabeu de coure-ho tot junt fins que les galtes siguin toves. És pot acompanyar amb arròs o puré de patates.