dimarts, 22 de març de 2011

Pastís de fruites

Ingredients:
1 làmina de pasta brisa o de full preparada.
2 kiwis
300 g de maduixes
1 pot de mandarina en almívar
Una culleradeta rasa de d’agar-agar (per fer la gelatina)
Per la crema pastissera:
250 ml llet
1 ou i 1 rovell
Una escorça de llimona
2 ó 3 cm de canó de canyella
2 cullerades soperes de maizena rases
100 g de sucre
Preparació:
Escalfar el forn a 180 graus. Posar la pasta brisa en un motllo desmotllable, punxar el fondo per evitar que pugi i coure-ho durant uns 20 minuts. Retirar-ho i deixar-ho refredar sobre una reixeta.
Per preparar la crema pastissera:
primer bullir la llet amb l'escorça de llimona i la canyella. Treballar els rovells amb el sucre fins que blanquegin, incorporar-hi la maizena i la llet col•lada, tornar-ho al foc fins que espesseixi. Deixar-ho refredar. Amb aquesta crema farcir la massa cuita i adornar-la amb les fruites al gust. Posar l’almívar de les mandarines a escalfar amb l’agar-agar i retirar abans de que comenci a bullir. Pintar les fruites amb aquesta gelatina perqué brillin.

1 comentari:

Pariserus ha dit...

Bó de debó! en puc donar fe!