dimarts, 1 de març del 2011

Mandonguilles de pollastre amb salsa

Ingredients per les mandonguilles:
4 pits de pollastre
1 all
1 ou
farina de galeta
julivert
sal I pebre
oli d’oliva

Per la salsa:
1 ceba picada
1 pastanaga
1 tomàquet
Per la picada:
ametlla
carquinyoli
all
julivert

Preparació de les mandonguilles:
Triturar els pits de pollastre i barrejar-ho amb l’ou, l’all tallat finament, el julivert picat, la farina de galeta, la sal i el pebre. Fer mandonguilles, passar-les per farina i fregir-les amb oli d’oliva abundant. Una vegada daurades, retirar-les i posar-les damunt de paper absorbent.

Preparació de la salsa:
Treure part de l’oli on hem fregit les mandonguilles, colar-lo i amb la resta fregir la ceba i la pastanaga, quan sigui rossa afegir-hi el tomàquet. Una vegada fet el sofregit passar-ho pel xino i afegir-hi brou de pollastre. Ajuntar-ho amb les mandonguilles. Preparar la picada picant tots els ingredients en un morter fins obtenir una pasta. Diluir la pasta amb una mica d’aigua i afegir-ho a les mandonguilles. Deixar-ho bullir fins que espessegi la salsa.

Acompanyar amb puré de patates fet a casa.