dimarts, 5 d’abril de 2011

Bunyols de bacallà amb olives negres i julivert

Ingredients:
680 g de pasta choux
300 g de morro de bacallà dessalat
2 grans d’all
1 cullerada d’olives negres d’Aragó
1 branqueta de julivert
oli d’oliva
Ingredients de la pasta choux:
250 ml d’aigua
150 g de farina
50 g de mantega
4 ous
1 pessic de sal
Preparació de la pasta choux:
Fer bullir l’aigua amb la mantega i un pessic de sal. Quan comenci a bullir, afegir-hi la farina d’un cop i remenar-ho fort fins que la massa es desenganxi de les parets de la cassola. Retirar-ho del foc uns minuts i refredar-ho una estona fins que estigui tebi. Afegir-hi els ous d’un en un, fins que quedin perfectament integrats.
Preparació dels bunyols:
Posar el bacallà en una cassola amb aigua al foc, i quan arrenqui a bullir retirar-la i escórrer el bacallà. Retirar-li la pell i les espines, esmicolar-lo. Picar finament els alls amb el julivert, treure-li els ossos de les olives, picar-les i barrejar-ho tot amb la pasta choux fins que quedi tot ben integrat. Escalfar abundant oli en un cassó, i quan l’oli estigui calent, anar introduint petites porcions de massa amb una cullereta. Deixar-los daurar uns minuts i escórrer-les sobre un paper absorbent.