dimarts, 6 de setembre de 2011

Rostit de porc

 Ingredients:
1 cuixa de porc amb la seva cotna
Sal i pebre
Herbes aromàtiques
2 cebes
3 alls
1 porro
1 pastanaga
¼ d’arrel d’àpid
½ l d’aigua

Preparació:
Marcar la cotna en forma de quadrats (demanar-li al/la carnisser/a que ho faci), fregar la cotna amb molta sal per que quedi després cruixent, i condimentar-ho tot amb les herbes aromàtiques. Tallar les verdures a trossos. Posar la carn dins una cassola grossa i enrossir -la per tots els costats a foc viu. Repartir les verdures tallades pel voltant de la carn i posar-ho tot junt al forn pre-escalfat a 220 graus. Deixar-ho coure fins que les verdures estiguin torrades i anar afegint l’aigua calenta a mesura que es vagi reduint. Coure-ho tot segons el pes de la cuixa (aprox. 1 ½ - 2 hores per kilo). Un cop cuit, treure-ho de la salsa i deixar-ho reposar entre 5 i 10 minuts tapat, i mantenir-ho calent per que a l'hora de tallar no és perdi el suc. Colar la verdura, reservar la salsa i servir-ho junt amb la carn.