dijous, 13 d’octubre del 2011

Pastís de iogurt i préssec amb almívar

Ingredients per el pa de pessic:
4 ous
150 g de sucre
150 g de farina

Ingredients per el farcit:
400 g de nata muntada o un brik de nata per muntar
3  iogurts naturals
100 g de sucre
Suc de mitja llimona
8 fulles de gelatina
1 pot de préssec amb almívar gran
 

Ingredients per el cobertura:
3 talls de préssec que haurem reservat
2 fulles de gelatina
1 cullerada rasa de sucre
Preparació del pa de pessic:
Batre els ous amb el sucre fins que quedi cremós, afegir-hi la farina i posar-ho dins un motlle desmotllable de 27 cm. Coure-ho al forn a 180 graus durant 20 o 25 minuts. Preparació del farciment:
Muntar la nata. Afegir-hi els iogurts, el suc de llimona i el sucre. Hidratar la gelatina amb aigua i desfer-ho amb una cullerada d’aigua calenta, i barrejar-ho amb la crema de nata i iogurt.
Partir el pa de pessic per la meitat (l’altre meitat es pot congelar per un altre pastís) i col·locar-ho una altra vegada dins el motllo. Cobrir el pa de pessic amb el préssec tallat a grills i a sobre posar la crema de nata i iogurt. Deixar-ho refredar a la nevera durant 2 hores.

Preparació de la cobertura:
Hidratar la gelatina i desfer-la amb una mica d’aigua calenta. Triturar els talls de préssec, afegir-hi el sucre i la gelatina, i cobrir el pastís. Deixar-ho a la nevera 1 hora més.