dimarts, 15 de novembre de 2011

Crema de carbassa i poma amb formatge blau

Ingredients:
1 kg de carbassa
2 pomes Golden
1 ceba
1 gra d’all
½ tronc d'àpit
½ l de brou de verdures
100 g de formatge blau
50 ml de nata liquida
2 cullerades de llavors de carbassa
50 g de mantega
Sal i pebre
½ culleradeta de genibre en pols
1 cullerada oli d’oliva

Preparació:
Pelar la carbassa i tallar-la a daus. Picar la ceba i l’all. Pelar l’àpit i tallar-lo a dauets. Pelar la poma, treure-li el cor i tallar-la a rodanxes.
Fregir la ceba, l’all i l’àpit amb l’oli fins que estiguin transparents. Afegir-hi la carbassa, el brou de verdures i bullir-ho uns 20 minuts. Fregir la poma amb la mantega, incorporar-ho a la sopa, i deixar coure 10 minuts més i triturar-ho. Condimentar amb sal, pebre i gengibre.
Daurar les llavors de carbassa en un paella antiadherent. Escalfar el formatge amb la nata al bany Maria fins aconseguir una crema. Repartir en bols individuals, afegir-hi una mica de crema de formatge i decorar-ho amb les llavors de carbassa.