dimarts, 22 de novembre del 2011

Semifred de taronja

Ingredients per la base de pa de pessic:
2 ous
75 g de sucre
75 g de farina
30 g de taronja confitada

Ingredients pel semifred 
3 taronges
500 g de nata muntada
150 g de sucre
100 ml d’aigua
6 fulles de gelatina

Preparació del pa de pessic:
Muntar els ous amb el sucre fins que blanqueixi, afegir-hi la taronja confitada a trossets petits i la farina. Posar-ho en una plata de forn i coure-ho 10 minuts a 180 graus.
Preparació del soufflé:
Pelar una taronja i tallar-la a grills, traient totes les pells i reservar. Rentar l’altra taronja, retirar la pell amb un pelador i tallar-la a tiretes molt fines. Esprémer 2 taronges i colar el suc. Preparar un almívar amb la meitat del sucre, l’aigua i la juliana de pell de taronja. Coure-ho a foc suau 15 minuts, reservar.
Posar en remull la gelatina amb aigua freda, barrejar el suc de taronja amb la resta del sucre, escalfar-ho, treure-ho del foc, afegir-hi la gelatina escorreguda, barrejar-ho, deixar-ho refredar sense que qualli, i incorporar suaument la nata muntada i el Quark. Col·locar la base de pa de pessic dintre un motllo quadrat, posar a sobre el soufflé de taronja i deixar-ho refredar al congelador 2 hores.
Servir-ho acompanyat dels grills de taronja i el suc del almívar, decorar-ho amb la juliene de taronja.