dimarts, 15 de novembre de 2011

Peres cuites amb mel, llimona i espècies

Ingredients:
1 pera Conference per cap
1 llimona
4 cullerades soperes de mel
1 branqueta de canyella
2 claus
1 pessic de nou moscada
4 grans de pebre de colors


Preparació:
Pelar les peres conservant la tija. Posar les 4 cullerades de mel en un cassó petit amb el suc de llimona, la pell de llimona tallada a tiretes, la branqueta de canyella, els claus, el pebre i la nou moscada. Afegir-hi 250 ml d’aigua i escalfar a foc suau fins que la mel estigui fosa. Quan arrenqui a bulli, baixar el foc i continuar la cocció a foc lent durant 5 minuts més. Afegir-hi les peres, tapar-les i deixar-les coure a foc lent durant 20 minuts, removent el xarop varies vegades. Treure-ho del foc i deixar-ho refredar. Servir les peres amb una mica de mel i espècies.