dimarts, 24 de gener de 2012

Bacallà fresc amb salsa verda


Ingredients:
1 rodanxa de bacallà per persona (o una suprema)
Julivert
2 grans d’all
1 ceba
1 cullerada de farina
1 copa de vi blanc
200 g de mongeta verda
3 cullerades d’oli d’oliva
Sal i pebre

Preparació:
Netejar i tallar les mongetes a tries llargues i coure-ho amb aigua salada fins que estiguin al dente.
Netejar i secar el bacallà amb un paper de cuina. Pelar i tallar finets la ceba i els alls, picar el julivert. Sofregir la ceba i quan estigui transparent afegir-hi els alls, empolvorar amb la farina i deixar-la daurar una mica. Afegir-hi el vi i deixar-ho reduir a foc viu. Incorporar el peix salpebrat, el julivert i un got d’aigua. Coure-ho a foc suau i sacsejar la cassola de tant en tant fins que la salsa espesseixi (durant uns 6 minuts).
Acompanyar-ho amb les mongetes.