dimarts, 10 de gener de 2012

Gelat de turró sobre pa de pessic de xocolata

Ingredients per el gelat:
200 g de turró de xixona
2 rovells d’ou
150 ml de llet
100 ml de nata muntada
 

Ingredients per el pa de pessic:
150 g de mantega tova
100 g de sucre
2 ous
100 ml de llet
150 g de farina
1 cullereta de llevat en pols
25 g de cacao en pols

llevat
Preparació del gelat:
Escalfar 5 minuts al bany-maria els 2 rovells amb els 150 ml de llet, sense parar de remenar. Afegir-hi el turró picat i triturat. Un cop fred afegir-hi la nata muntada i congelar. 
Preparació del pa de pessic:
Batre la mantega tova amb la meitat del sucre, afegir-hi els ous d'un amb un i la resta del sucre. Incorporar els 100 ml de llet, la farina, la llevat i el cacau tamisat. Abocar la massa en un motllo rectangular untat amb mantega i paper de forn. Coure-ho a 170 graus uns 20 minuts. Deixar-ho refredar i tallar-ho a quadrats.
Servir el pa de pessic amb una bola de gelat a sobre i guarnir-ho amb xocolata fosa.