dimarts, 24 de gener de 2012

Paté de xampinyó amb grisines casolans

Ingredients:
250 g de xampinyons
1 grà d’all
1 ceba
125 g de formatge per untar
1 rajoli de llimona
Oli d’oliva
Sal i pebre
julivert
 

Pels grisines:
175 g de farina
12 g de llevat fresc
100 ml d’aigua
2 cullerades d’oli
1 culleradeta de sal
15 g de sèsam


Preparació dels grisinis:
Disoldre el llevat amb l’aigua tèbia. Posar en un bol la farina, el llevat, l’oli, la sal i el sèsam. Amassar-ho fins obtenir una massa homogènia, formar una bola, posar-la en un bol i tapar-ho amb un drap de cuina, i deixar-ho reposar fins que dobli el seu volum. Tallar la massa en porcions i formar uns bastonets prims. Col.locar-los sobre una plata de forn sobre un paper sulforitzat i fornejar uns 20 minuts.
Preparació del paté:
Netejar i tallar els xampinyons. Picar la ceba, l’all i el julivert. Sofregir la ceba amb 2 cullerades d’oli durant 10 minuts, afegir-hi l’all i els xampinyons i coure uns 10 minuts. Deixar-ho refredar i triturar amb el suc de llimona, el formatge, el julivert, la sal i el pebre. Servir el paté fred acompanyat dels grisinis.