dimarts, 27 de març de 2012

Carxofes amb llagostins

Ingredients:
8 carxofes
3 cebes tendres
oli d'oliva
75 ml de vi blanc sec
2 branques de julivert
1 pastilla de caldo vegetal
sal
pebre blanc
Per la guarnició:
2 llagostins per persona
4 carxofes petites
oli de girasol

Preparació:
Picar la ceba i sofregir-la amb la meitat d'oli.
Netejar les carxofes treient-li les fulles de fora i tallar-les per la meitat. Afegir les carxofes al sofregit de ceba. Incorporar el vi blanc i deixar reduir. Posar 1/2 got d'aigua junt amb el caldo vegetal. Coure-ho de 10 a 15 minuts i salpebrar.
Retirar les carxofes i passar el suc per la batedora fins que quedi fi.
Per la guarnició:
Pelar els llagostins, retirar l'intestí i saltejar-los a foc viu amb una mica d'oli. Tallar les carxofes per la meitat i amb l'ajuda d'una mandolina fer lámines. Fregir-los de seguida amb oli de girasol fins que quedin daurades i cruixents. Reservar sobre paper de cuina per eliminar l'oli sobrant.
Posar al centre del plat 2 llagostins i les carxofes bullides. Col.locar 2 xips de carxofa al damunt i decorar-ho amb la salsa.