dimarts, 13 de març del 2012

Salmó amb oli de tomàquets secs i xips de carxofes

Ingredients:
1 tall de llom de salmó sense espines per persona
1 manet d'espàrrecs verds
2 carxofes
1 llimona
2 grans d'all
6 tomàquets secs amb oli
1 bitxo
julivert
farigola
sal i pebre
Preparació:
Treure la part dura dels espàrrecs i bullir-los amb aigua i sal durant 5 minuts.
Refredar-los amb aigua i gel, escorre'ls i reservar.
Tallar els alls en làmines fines, picar els tomàquets, el bitxo, la farigola i el julivert. Posar-ho tot en un bol i afegir-hi l'oli fins que ho cobreixi tot, aprofitant l'oli dels tomàquets. Deixar-ho macerar durant 30 minuts.
Pelar les carxofes, fregar-les amb llimona, tallar-les molt fines, salar i fregir-les amb abundant oli.
Salpimentar el salmó i afegir-hi una mica d'oli de la maceració. Posar els talls amb la pell cap amunt en una plata d'anar al forn i gratinar-ho sota el grill. Una vegada la pell estigui torrada, girar-los i acabar de gratinar-los per la part de sobre.
Passar els espàrrecs per la paella amb una mica d'oli.
Repartir els espàrrecs als plats. Col.locar una suprema al damunt i decorar-ho amb la maceració de tomàquet i les carxofes xips.